lauantai 10. marraskuuta 2012

Työviikko takana...ja Laternen fest
Nyt on loman jälkeinen työviikko selvitty kunnialla päätökseen ja edessä parin päivän lepo...aah! Kyllä sitä taas jo tarvitseekin!

Täytynee kyllä myöntää, että töissä olo meni paremmin kuin mitä pelkäsin. Tottahan toki mulla on edelleenkin pahoinvointia melkein koko päivän (ja yön), mutta onneksi se ei ollut niin hallitsevaa, ettei olisi voinut tehdä töitä. Väsy tulee paljon helpommin kuin ennen, mutta hyvin sain senkin selätettyä ja luulen,ettei mun työkavereista aavista vielä kukaan mitään!  

Meillä oli tällä viikolla "Laternen-lauf-fest" eli vapaasti suomennettuna sellainen lyhty-kävely-juhla. Se on erittäin yleinen syksyn juhla päiväkodeissa, sitä vieteään aina St.Martinin päivän aikoihin. (kyseisen heepon löydät Raamatusta!) Jokaiselle lapselle askarrellaan lyhty (tai vanhemmat ostavat erilaisia lyhtyjä. Niitä löytyy jos jonkinmoista hahmoa; delfiineistä- merirosvoihin) ja kokoonnutaan iltasella päiväkodille kävelemään pimeään lyhtyjen kanssa. Kuullostaa varmasti vähän omituiselle, mutta oikeastaan kyseessä on erittäin tunnelmallinen ja mukava juhla. (Valitettavasti mulla ei ole nyt aitoa kuvaa juhlasta tähän hätään tarjota, mutta yritän katsoa töistä, josko jonkun kuvan voisi vaikka täällä poustata!)


Meidän päiväkodissa juhlan kulku on seuraavanlainen: Jokainen perhe on tuonut mukanaa jotain syötävää (aahh sitä herkkujen määrää), joista me kootaan meidän päiväkodin pihalle ihana buffet-pöytä. On pimeää, valoa tuovat ne suloiset lyhdyt, joita jokainen lapsi kantaa mukanaan, lämmin juoma höyryää mukissa ja tunnelma on erittäin rento. Juhlaan tehdään aina sellainen saksalainen versio alkoholittomasta glögistä, joka mukavasti lämmittää kylmässä illassa. Sitten syödään, juodaan ja nautitaan seurasta. Tämä on siis se ensimmäinen vaihe. 

Toinen, pääosa juhlaa on se kävely. Koko konkkaronkka lähtee kävelemään lyhtyineen sellaista pientä polkua, joka on myös "lyhdytetty" ja silloin tällöin pysähdytään laulamaan yhdessä yksi laulu. Ne laulut on joka vuosi samoja, teemaan liittyviä lastenlauluja. Ja näin matka etenee, kunnes ollaan takaisin päiväkodilla. Se ei ole mikään pitkä reitti, mutta noin monen ihmisen kanssa se kestää kuitekin jonkin verran. 

Tänäkään vuonna kyseinen juhla ei pettänyt mun ennakko-odotuksia! :D Minä tykkäsin ja niin tykkäsivät lapsetkin! :)

Mikäli kiinnostaa juhlan taustat niin Wikipediasta löytyy englanniksi selostusta! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti