keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vauvan huone valmistuu..hitaasti, mutta varmasti!

Hankinnoista en ole tähän asti kirjoitellut vielä hirmuisen paljoa.. Vähän olen ostettuja vaatteita kuvannut ja sen lisäksi vaunut sekä vaipanvaihtolaatikosto ovat päässeet mukaan juttuihin.. Mutta nyt niitä hankintoja on jo tehty huomattavasti enemmän, oikeastaan nyt alkaa kaikki tärkeimmät löytymään jo! :) (On se jo syytäkin...viikolla 35. mennään! :))

Ihan alkuun on kyllä sanottava, että yli 8 viikkoa sitten tilaamamme hoitopöytä ei ole vielä tullut! Edelleen odottelen kuumeisesti viestin saapumista, että voitaisiin noutaa se kaapisto. Sen hoitopöytäkaapiston puuttuminen aiheuttaa ongelmia siinä, että en voi vielä pestä ja silittää mitään vauvan vaatteita valmiiksi, kun ei mulla ole paikkaa, jonne pistää ne pois pölyttymästä. Siitä syystä ne makoilevat vielä ei-pestyinä vauvelin sängyllä ja odottelevat pesua... Muutenkin kaikkia hoitoon liittyviä tavaroita ei ole päässyt vielä järjestelemään ja se ärsyttää vimmatusti! Toivon kovasti, että kaapisto ilmestyisi vielä tän viikon aikana tai edes viimeistään sitten ensi viikolla! Pitäkäähän siis peukkuja pystyssä! 

Sitten niihin muihin hankintoihin.... Olin pitkään sitä mieltä, että en tarvitse lapselle kuin yhden sängyn (ei siis mitään kehtoa tai lisävuodetta vanhempien sänkyyn) ja siltä pohjalta lähdettiin sänkyä etsimään. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyttiin sellaiseen pinnasänkyyn, joka on muutettavissa juniorsängyksi lapsen kasvaessa...eli siis periaatteessa lapselle pitäisi olla ainakin 5-vuotiaaksi sänky valmiina. 

Nämä kuvat sängystä olen kyllä saattanut jo aikaisemmin julkasta... mutta pistänpä nyt kuitenkin! 

(vanhat verhot!)
Sitten olen jutellut sen mun kätilön kanssa ja tietysti myös siellä synnytysvalmennuksessa siitä, miten niitä vastasyntyneitä tulisi nukuttaa.. Tai missä niiden on ylipäätänsä mahdollista nukahtaa ja nukkua yhtäjaksoisia pätkiä... Tähän vastaus on aina ollut, että mahdollisimman lähellä vanhempia ja tiivisti. Täysin ymmärrettävää, kun on viettänyt yli 9 kuukautta 24/7 lähellä äitiä, tuttujen hajujen, äänien ympäröimänä ja vielä todella ahtaasti niin tuollainen oma sänky (70x 140 cm) on shokki! Mietin sitten eri vaihtoehtoja, miten saisi lapsen nukutetuksi niin, että hänelle ei tulisi tyhjä olo. Meidän välissä nukkumista suositeltiin, mutta meidän sänky on niin kapea, että siinä ei nuku sitten enää kukaan kunnolla. Tietysti hetkittäin se tulee varmasti niin menemäänkin, että vauveli nukkuu meidän välissä, mutta en halua, että se on meidän koko suunnitelma. Sitten kaiken pähkäilyn ja äitini avustuksesta johtuen päätimme ostaa erillisen kehdon! Mun haave toteutui ja sain sittenkin kehdon! :D Hehto on tarkoitus laittaa makuuhuoneeseen meidän sängyn viereen, josta vauva on sitten helppo ottaa viereen syöttääkseen tai muuten vain rauhoitellakseen ja meillä on vielä silti tilaa nukkuakin! :D Ja onhan tollainen kehto vain niin suloinen! :) 


Pyörillä olevaa kehtoa voi sitten tarpeen mukaan siirrellä paikasta toiseen.. Nyt se odottelee nukkujaansa vielä siellä vauvan omassa huoneessa!


Sisälmykseksi valitsimme edelleen vihreää, nalleilla koristettuna! :D (tässä näkyy myös se toinen virkkaamani peitto pikkuiselle!)

Kehdon voi lukita niin, ettei se keinu tai sitten sitä voi keinutella!
Vaatteita on tietysti tullut tässä hankittua pilvin pimein, mutta ylpeä olen siitä, että suurin osa vaatteista on ostettu käytettyinä kirpputoreilta, basaareilta tai sitten tutuilta. Erityisen paljon hyväkuntoisia vaatteita me ostettiin mun kuorokaverilta, jolla itsellä on kaksi poikaa. Sieltä saatiin jo hyviä talvivaatteita ja tietysti myös nyt pikkuiselle kaikkea tarpeellista... ja vielä hyvin edullisesti! Mun äiti on myös pitänyt huolen siitä, että pikkuisella on hyvä olla ja että hän näyttää hyvältä. Suomen tuliaisina mummilta saatiin oma Suomi-boby! :)


 
Kyllä kelpaa sitten näyttää koko Saksalle, mistä tämä pikku nappula on oikeasti kotoisin ;) 

Mun äiti oli myös ommellut lapsen huoneeseen kivat, väreihimme sopivat verhot! :) 

Näyte kankaan väreistä ja kuvioinneista


Autoistuin, sit sellanen keinuva istuin, jossa voi syöttää pientä lasta, joka ei osaa vielä istua (en tiedä, mikä sen nimi on suomeksi!) ja helistinnauha autonistuimeen (+ paljon muuta pientä esim. pullon kuivausteline ja vaatteita) saatiin M:n isän vaimolta. (niistä ei nyt ole kuvia.) 

Valmiiksi ollaan myös jo ostettu, voi sanoa kaikki, vauvan hoitoon tarvittavat välineet... 
Löytyy...
*vaippoja           * harsoja
*rasvoja            * pyyhkeitä (hupullisia ja ilman huppua)
*harja              * pesurättejä
*kylpyvanne         * pururengas
*helistin           * tutteja
*pulloja +pulloharja 
*nukkumasäkkejä (niistä enemmän myöhemmin)
*vanulappuja ja -puikkoja
*puhdistusliinoja

Sillä saralla ollaan jo suhteellisen valmiita pikkuisen tuloon! 

Viime viikolla ostettiin myös vaipparoskis roskapussikasetteineen, nyt ei pitäisi meillä haista vauvan kakka! :)Kaipa näitä on Suomessakin. Eli siis tuo vaaleamman sininen rinkula on se kasetti, jossa on sisällä erittäin pitkä roskapussi (noin 46 vaipalle tarkoitettu). Vaippa työnnetään sisään ja tuossa roskiksessa on sisällä sellainen läppä joka sulkee vaipat säiliöön niin, ettei siltä pääse hajutkaan enää ulos.. Sitten vain roskiksen läppä kiinni! :D Kun kasetista loppuu pussi niin ulos tulee sellainen "vaippamakkara", jossa vaipat ovat erittäin tiiviisti pakattuina. Tuolta se koko hömpötys näyttää...
Rintapumppua täällä ei tarvitse ostaa, sillä sellaisen sähkökäyttöisen saa vuokrattua panttia vastaan apteekista. Mikäli siis näyttää siltä, että pumppua tullaan tarvitsemaan niin käväistään sellainen apteekista meille muutamiksi kuukausiksi hakemassa! :D En tiedä onko Suomessa samanlaista systeemiä, mutta musta toi on erittäin hyvä juttu, niin ei jokaisen sitten tarvitse sellaista kotiinsa erikseen hankkia!

Muutamia asioita vielä puutuu, mutta nekin ovat jo niin sanotusti hankinnan alla... M:n äiti halusi ostaa muutamia juttuja meille, mitä vielä tarvittaisiin ja hänelle on nyt annettu lista, josta saa valita! Listalla on meidän valitsema hoitolaukku, itkuhälytin ja kantoreppu, katsotaan mitä hän sitten päättää ostaa, loput ostetaan sitten itse! Mutta valinnat on jo tehty, että ei se sitten enää ole kuin tilata! :D

Eli siis hoitopöytää vaille oltaisiin valmiita! Mutta ihan hyvä niin, sillä eilen lääkärin tarkastuksessa lääkäri totesi lapsen pään kiinnittyneen jo lantioon, joten voisi enteillä synnytyksen lähemistä. Mun ja lääkärin toiveena olisi, että lapsi nyt sen 2,5 viikkoa vielä pysyisi sisällä ja sitten saisikin jo tulla! :) Jos lapsi ei sitä ennen päätä tulla ulos, niin 28.5 on seuraava tarkastus, jossa sitten ultrataan taas kunnolla ja katsotaan lapsen koko... Siitä sitten varmaan tehdään päätöksiä suuntaan tai toiseen; joko odotellaan tai käynnistellään! :D Mutta siihen asti saisi pikkuinen vielä viihtyä tuolla masun puolella! :)


2 kommenttia:

  1. Hellou! Itselläni on suunnitelmissa samaisen kehdon ostaminen, koska uudessa väliaikaiskodissa on sen verran pienet makuuhuoneet, etten viitsi sinne pinnasänkyä raahata :). Miten kehto toimi teillä, oliko laadukas ja tykkäsikö vaavi?

    VastaaPoista