lauantai 23. maaliskuuta 2013

Lääkärillä...

Tiistaina oli taas paljon odotettu lääkäriaika! Aikaisemmin en olisi uskonut, että odotan ja iloitsen vielä joku päivä siitä, että pääsen joka kuukausi käymään lääkärillä ja vielä kaikista inhottavimmalla, gynekologilla! Mutta niin ne tilanteet ja ajatukset vain muuttuvat! :)
Tällä kertaa edessä oli sokerirasitustesti. Sain siis makeaa mehua juodakseni ja sitten odotettiin... Siinä välissä lääkäri tutki tilanteen nopeast. Noin nopeaa toimintaa ei ole ollut vielä koskaan, mutta täytyy olla vain tyytyväinen, sillä tässä tapauksessa se tarkoitti, että kaikki on paremmin kuin hyvin! :) 

Lääkäri tarkisti tilanteen alakerrassa ja totesi kohdun kaulan olevan vielä tarpeeksi pitkän ja kohdunsuun kiinni!! Kaikki juuri niin kuin toiveena on. Masua painellessa ja vauvan asentoa tunnusteltaessa, pieni potki aktiivisesti vastaan, joten lääkäri totesi, että vahvasti elossa ollaan!! :) Tällä hetkellä se pikkuinen nyrkkeilijä oli suhteellisen poikittain, enemmän pää ylös, kuin pää alaspäin... Ei kuitenkaan vielä mitään syytä huoleen, sillä on siellä vielä tarpeeksi aikaa ja tilaa temmeltää miten päin vain! :) Toivottavaa on, että sitten ehkä ensi kerralla hän olisi jo ottanut suunnakseen kääntyä parempaan synnytysasentoon! No se nähdään sitten 18.4, kun mennään suureen ultaan, johon M tulee sitten taas mukaan!

Paino oli taas noussut, vähän turhankin reilusti, mutta siitä ei lääkäri sanonut mitään... Sitten tuli se uutinen, jota olen jo vähän odotellut ja "pelännyt"... Negatiivisen veriryhmäni takia saan niitä pirun piikkejä...Ekan sain niiden vuotojen takia silloin joulukuussa ja täytyy sanoa, että ei se miltään maailman mukavimmalta tuntunut. Nyt lääkäri ilmoitti, että 10-12 viikkoa ennen synnytystä on pistettävä uusi piikki ja sitten ilmeisemmin synnytyksessä vielä yksi. Sitten heti, kun mahdollista he testaavat napanuorasta lapsen veriryhmän, että jos jotain sattuu niin he tietävät sitten heti, että mitä verta pienellä voidaan antaa! En oo ikinä aikaisemmin ajatellutkaan, että mun veriryhmä (o-)on näin "tyhmä" ja "harvinainen"... No mutta näillä mennään ja kuitenkin se on pieni vaiva, olla siellä piikitettävänä, jos sillä pystytään estämään vaarallisia tilanteita vauvan kannalta! Teen sen siis hammasta purren, mutta mielellään!

Nyt mennään jo viimeisiä viikkoja töissä. Edessä olisi vielä 16 päivää töitä, joista varmasti viimeisellä viikolla on paljon lyhennettyjä päiviä, että saan kulutettua kaikki ylityötuntini! Jotenkin en ole vielä ihan kuitenkaan tajunnut sitä, että paljon ei ole enää jäljellä, kun kuitenkin siihen laskettuunaikaan on vielä jonkin verran matkaa! Saa nähdä tylsistynkö niiden 9 viikon aikana, jotka mulla on sitten "omaa" aikaa ennen lapsen syntymää (ajatellen, että lapsi tulee oikeaan aikaan, ei ennen eikä paljon sen jälkeen). Mutta onneksi mulla on vielä paljon tekemistä ennen kuin me ollaan valmiita lapsen tuloon. Meillähän on lastenhuoneen valmistelut vielä nollatilassa, eli paljon shoppailua ja järjestelyä tiedossa! :) Niin ja pieni hemmottelulomakin on vielä tiedossa, mutta siitä kerron sitten myöhemmin lisää! :D 

Täällä on siis kaikki hyvin! Maha kasvaa, lapsi venyttää mun vatsanahkaa erittäin aktiivisesti jokaiseen ilmansuuntaan ja mulla ei mitään valittamisen aiheita! :) Toivottelen siis kaikille erittäin mukavaa viikonloppua! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti