perjantai 29. maaliskuuta 2013

Vaunut...

Tiistaina käytiin ostamassa meille vaunut! Jee! :) Meidän lähellä on eräs todella iso "outlet- kaupunki". Se on suhteellisen  pieni kaupunki ja se koko kaupunki on oikeastaan rakentunut niiden outlet-shoppien ympärille. Siellä on kaikkin mahdolliset merkit (Hugo Boss, Puma, Adidas, Ralph Lauren, Vero Moda, Jack & Jones ym...). Todellakin hirmuisesti liikkeitä. Ja meidän onneksemme sieltä löytyy myös eräs todella iso lastentarvikemyymälä. Tiedän nyt jo, että "eksyn" siihen liikkeeseen vielä tulevien kuukausien aikana useampaan kertaan! Hypläilin siellä jos jonkinnäköistä tavaraa, lelua ja kalustetta. Meidän "tarvitsemme" lista piteni huomattavasti tuolla reissulla! ;) 

Ei voi mitenkään hihkua, että sieltä saa kaiken todella edullisesti, sillä mun mielestä lastentarvikkeet ovat joka tapauksessa kalliita, joten siihen nähden hinta-laatu-suhde on siellä erittäin kohdallaan. Hinnat siellä ovat vänhintään sitä luokkaa, kuin internetistä voi halvimmillaan löytää. Erittäin isona plussana siellä on erittäin, erittäin laaja valikoima. Joten mielummin ajan sinne testailemaan ja näkemään tarvikkeet luonnossa kuin tilaan ne internetistä. En siis sano, että tilaaminen on huono juttu, itsekin hyödynnän sitä paljon, mutta erityisesti vaunujen kohdalla mielestäni oli erittäin hyödyllistä käydä liikkeessä työntelemässä monia vaunuja ja kuulemassa ammattitaitoista neuvontaa.

Liikkeeseen mentäessä meillä oli selvä visio siitä, mitkä vaunut haluamme ostaa. Suunnittellut vaunut olivat myös juoksuun tarkoitetut, mutta eivät olleen varsinaiset juoksuvaunut. (Quinny Speedi-merkkiset, jos tuo jollekin jotain sanoo. En meinaan tiedä, onko tuota merkkiä Suomessa.) Kuljettuamme siellä liikkeessä yli tunnin ja valehtelematta väh. 70 erit vaunut työntäneenä, olin aivan sekaisin! En tiennyt enää ollenkaan mitä haluan. Vaunut, jotka alunperin halusimme ostaa, olivat ehdottomasti halvimmat ja työnnettävyys oli hyvä, mutta jotain puuttui. Ja varmasti siihen on jokin syykin, miksi ne vaunut olivat ainoina vaunuina niin paljon edullisemmat kuin ne kaikki muut. Ilman myyjän apua mä olisin varmaan vieläkin epätoivoisena siellä liikkeessä ja itkisin päätöksentekovaikeutta! :) Mutta onneksi erittäin osaava myyjä osasi antaa meille niin hyviä vinkkejä, että lopulta ostospäätös syntyi erittäin helposti. 

Ensin käytiin perinpohjaisesti läpi, millaisia tarpeita meillä on vaunuille, millaisen säilytyssysteemin olemme ajatelleet (koottuna vai kokoontaitettuna), onko paljon tarvetta kuljetella autolla sinne- tänne, minkä kokoisia olemme, millaisessa maastossa liikumme, kuinka pitkäaikaista käyttöä olemme miettineet jne... Lista oli todella pitkä ja välillä  piti myöntää, että tuota emme ole vielä ollenkaan ajatelleet... Mutta tärkeimpiin kysymyksiin osasimme vastata ja sen perusteella myyjä suositteli meille... 

Baby Jogger 2013 Mini GT 


Valitettavasti en löydä mistään tähän hätään kuvaa, jossa olisi tuo "kaukalo" koottuna noihin vaunuihin, mutta siis tältä näyttää irtonaisena sen kaukalo...

 


Mun toiveena oli vaunut, joilla pystyn juoksemaan, edellyttäen siis ehdottomasti kevyen, helposti ohjattavan rungon, mielellään 3-pyöräinen, kääntyvällä etupyörällä. Lapselle tietysti hyvä istuvuus ja turvallinen kaukalo. Vaunuissa on Maxi Cosi- adapteri autoistuimelle (myös muille istuinmerkeille!). Väri vaihtoehtoja olisi ollut vaikka millaisilla yhdistelmillä, mutta mä halusin tuollaisen mustan. Ajattelin jo sitä, että jos sen haluan myydä eteenpäin, niin värimieltymyksiä on niin monia ja musta on aina varma. Ja tuo vaunu miellytti myös M:n miehistä silmää. 
Tietysti niitä vaunuja siellä katsellessa ajattelin moneen otteeseen, että tuollainen normaalimpi yhdistelmävaunu näyttää niin paljon naisellisemmalta, pehmeältä ja huokuttelevan mukavalta... Mielellään olisin halunnut sellaiset suloiset, "pyöreän pehmeät" vaunut, mutta asiaa täysin järjellä ajatellen, palvelevat nämä vaunut meidän käyttötarkoitusta parhaiten. 
Nämä vaunut ovat maailman yksinkertaisimmat koota ja kasata. Yhdellä kädellä, käden käänteessä vaunut ovat kasassa ja menevät ERITTÄIN pieneen tilaan! Meillä kun ei farmariautoa ole, niin täytyy myös ajatella vaunujen kuskaamista!
Nyt vaunut odottavat, vielä pahvilaatikoissa kellarissa sitä päivää, kun ne kootaan käyttöön... (varmaankin kyllä kootaan jo aikaisemmin ihasteltavaksi ja testattavaksi, mutta se päivä ei ole vielä ajankohtainen! Pääasia on, että ne vaunut on nyt hankittu!) Ostettiin vielä sadesuojukset molempiin, sekä kaukalovaunuihin, että rattaisiin. Kallista lystiä, mutta toivon ja luulen, että noiden vaunujen kanssa olemme pitkään erittäin tyytyväisiä. (Näillä vaunuilla on hieman pidempi käyttöikä, kuin normaalivaunuilla, sillä niiden painoraja on suurempi.)
Nyt on sitten mielestäni se vaikein hankinta takanapäin ja tyytyväisiä ollaan! :D Näin se vain etenee... Tänään voisi tilata sen sängyn! (Sängyn ostossa uskallan tyytyä nettishoppailuun!) :) 
Erittäin rauhallista pitkäperjantaita kaikille! Voikaa hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti