perjantai 14. kesäkuuta 2013

38+5

38+2

Tämä kuva on jo hieman vanha, mutten aikaisemmin saanut sitä jostain syystä ladattua.. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 

Mielestäni mun masu ei ole hirmuisesti laskeutunut.. Okei tuo kesähamonen ei nyt ole ihan paras asu mahakuvaa varten, kun siitä ei sitä alavatsaa näe ollenkaan, mutta kuitenkin...Mutta miten se on..kun siis meidän pikkuisen päähän on jo aikoja sitten kiinnittynyt lantioon, niin sehän tarkottaa käytännössä sitä, että hän on suhteellisen alhaalla... Eikö käytännössä vatsankin pitäisi sillon automaattisesti pudota? Vai onko mun vatsa sitten kuitenkin pudonnut alaspäin, mutta mä en sitä vain  huomaa vai voiko olla niin, että meidän masuasukki on sen verran kookas, että täytettä riittää ylös asti? Ja vielä yksi kysymys on, että putoaako jokaisella masu huomattavasti alaspäin vai voiko se olla, että se pysyy tuossa loppuun asti?? Tiedä sitä sitten...

Vitsi kun voisi tietää milloin pikkusella on suunnitelmissa tulla ulos.. :D En vain malta enää odottaa! Joka päivä toivon, että oisko huomenna SE päivä. Ei siitä syystä, että mulla olisi jotain erityisiä tuntemuksia siihen suuntaan, vaan ihan vain toivon! Jotenkin mun on helpompi odottaa sitä aina huomiseksi, niin se odotus ei tunnu ihan niin pitkältä kuin, jos odotan suoraan hänen tulevan vasta laskettunapäivänä tai sen jälkeen! Voi tietysti hyvin olla, että sinne asti mennään! 

No täytyy ajatella positiivisesti, jos pikkuinen ei ole tullut ulos vielä maanantaihin mennessä niin pääsen tutustumiskäynnille siihen päiväkotiin, johon mielellämme hänet 1,5 vuoden päästä laittaisimme. En tiedä olenko jo aikaisemmin siitä puhunut, mutta täällä pitää olla tosi aikaisessa noiden päiväkotipaikkojen varauksessa. Toista päiväkotia käytiin jo tuossa tuokokuun alussa katsomassa ja nyt käydää vielä kattomassa tätä toista, joka olisi meidän suosikki. Täällä päiväkotipaikat määräytyvät täysin asuinpaikan mukaan, mutta nämä kaksi päiväkotia ovat molemmat niin lähellä, että sen ensimmäisen paikan pomo sanoi meillä oleva myös mahdollisuus päästä siihen toiseen, vaikkei se varsinaisesti meidän lähin päiväkoti olekaan. Meille se olisi mieluisempi siitä syystä, että se on aivan uusi, virallisesti auennut vasta nyt kesänä ja siellä on hieman pidemmät aukioloajat... Valitettavasti meidän pikkuisen täytyy olla suhteellisen pitkiä päiviä päiväkodissa sitten kun me molemmat olemme 100% taas töissä. 

Tällä hetkellä meidän suunnitelma on, että minä olen 1,5 vuotta kotona, tarkoittaen tammikuuhun 2015 ja sillon pistettäisiin pikkuinen puolipäiväisesti päiväkotiin ja M olisi puolipäiväisesti kotona hänen kanssaa puolivuotta niin, että pikkuisella olisi 2vuotta ikää ennen kuin hän joutuisi päiväkotiin kokopäiväisesti. 

Itse loistavassa päiväkodissa työskennelleenä olen sitä mieltä, että päiväkodissa on omat erittäin hyvät puolensa lapsen kehitystä ajatellen. Totta kai omat vanhemmat ovat parhaat mahdolliset hoitajat lapselle, mutta kehityksen kannalta päiväkodilla on kuitenkin pidemmän päälle enemmän tarjottavaa (vertaisensa leikkiseura, kärsivällisyys kehittyy, kun ei ole ainoa lapsi, omatoimisuus, toisten huomioimiskyky, jakamisen taito...) Tietysti näillä kaikilla jutuilla on mahdollista kehittyä myös kotioloissa, mutta se vaatii vanhemmilta paljon, päiväkodissa kaikki tulee vähän niin kuin siinä sivussa!

Tietysti tässä kohtaa jokaisen  pitää kuunnella omia tunteita ja on löydettävä oikeasti hyvä päiväkoti, johon oman kullannupun voi hyvillä mielin vielä! Jos vanhemmat eivät täysin ole oman päätöksensä takana, ei päiväkotiarki välttämättä ole se paras ratkaisu. Lapset ovat erittäin herkkiä tuntemaan ja huomaamaan, mitä vanhemmat tuntevat. Lapsella täytyy olla turvallinen ja kotoisa olo päiväkodissa, jotta se oikeasti on lapselle paras paikka ja tähän lapsi tarvitsee sen vakuuden tunteiden tasolla myös omilta vanhemmiltaan!

Alle yhden vuoden ikäistä lasta en kuitenkaan päiväkotiin vielä laittaisi! Ei sillä etteikö lapsi siellä pärjäisi, mutta mielestäni alle vuoden ikäisten lasten paikka on ehdottomasti kotona! Tämä on kuitenkin vain minun mielipiteeni!

Päiväkotiin vai ei päiväkotiin...se on ikuinen kiistan aihe! Jokaisella on omat syynsä ja perustelunsa päätöksilleen. Olen sitä mieltä, että jokaisen tulisi kunnioittaa toisen päätöksiä. Omassa päässään voi ajatella asiasta mitä haluaa, mutta ei pahoiteta toinen toistemme mieltä turhilla syytöksillä! 

Nyt lähdenkin kävelylle (supistusten saalistusreissulle!) entisen työkaverini ja hänen pikkuisen tyttärensä kanssa! :D Voikaa hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti