sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kaalijuhlat ja +24 astetta lämmintä...

Täällä vietetään varmaankin tämän vuoden viimeistä lämpöistä viikonloppua. Ihan uskomattomalta tuntuu, että ulkona on tosiaan + 24 astetta, aurinko paistaa pilvettomältä taivaalta... Ihan t-paita keli ja kaiken hyvän lisäksi vielä viikonloppu!.. Minä nautin! :)

Kävin eilen juoksemassa 11km, pulssia tarkkailleen ja tuntui oikein hyvältä juosta. Poikaystäväni oli mukana pitämässä mulle seuraa... pyörällä tietysti! :) Hänen miehistä egoaan ei hivele se, että raskaana oleva tyttöystävä juoksee vierellä ja hän polkee laiskana polkupyörää, mutta hän ei myöskään jaksa motivoida itseään juoksemaan noita 11 km, joten ei auta muu kuin pyöräillä vierellä. :) Saan hänet puhuttua tulemaan mukaan, kun lupaan juosta jotain metsäreittejä, ettei kukaan vain näe häntä ;) Miehet! 

Olen huomannut, että mulle se on huomattavasti helpompi pitää pulssi matalana, kun on seuraa mukana. Silloin jutustelen vähän hänen kanssaan, enkä voi juosta liian lujaa. Muutenkin, kun on seuraa niin ei tule niin helposti sitä tunnetta, että äkkiä vain kotiin: joten juoksen lujempaa. Helpottaa siis huomattavasti ja tekee tylsästä lenkistäkin mielekkään. Suosittelen lämpimästi! :D

Kaupungissa, jossa asumme on vuosittain viikonlopun mittaiset kaalijuhlat ja ne olivat/ovat tänä viikonloppuna. 
Kaali, tuo moninainen ruoka-aine, josta paikalliset tekevät mitä milloinkin... (perinteinen suomalainen kaalilaatikko tosin puuttui... :D ) 


Tällä alueella on paljon maanviljelijöitä ja pientilallisia, joten kaalijuhlille tulevat kaalit, ruoat ja muut ovat hyvinkin paikallista... Se on ihan uskomatonta, mitä kaikkea nämä ihmiset keksivätkään kaalista tehdä... Kaalia on tarjolla kaikissa mahdollisissa muodoissa: löytyy ruokia...perinteisiä saksalaisia kaalimössöjä (joista en niin välitä)...

...Kuten tästä Schupfnudel-pfanne, jossa on kaalia ja nuudeleita...
 

Ja juomia...

Krautfestbier=kaalijuhlaolut (huomaa myös teemaan sopiva kuva)

 
Mutta sitten löytyy myös ihan mielenkiintoisia ja hyvänmakuisia kaali- ja muita ruokia! ... ja se haju on kyllä välillä päätä huimaava! Kaali kun ei ole ruoka-aineista, se kaikkein mielyttävimmän hajuisin. Voi vain kuvitella miltä tuolla illalla haisee, kun ihmiset ovat koko päivän syöneet ja juoneet kaalia kaikissa sen mahdollisissa muodoissa ja sitten kunnon humalassa tanssivat ja piereskelevät minkä ehdivät... Toi on oikeesti kaalijuhlien huono puoli... Tanssilattioilla haisee puhdas ihmispaska! :D Onneksi tosin toi koko juhla tapahtuu ulkosalla, joten vähän edes ilma vaihtuu, muuten toi ois kyllä sellasta kaasutusta, ettei kukaan selviäis hengissä! :) 


Mä olin tänä vuonna tosin erittäin tylsä, enkä syönyt kaalia ollenkaan. Mulle maistui ennemmin perinteinen saksalainen makkara kunnon sämpylässä :D Jotenkin tämä raskaus saa mut turpoamaan muutenkin jo niin paljon, ettei siihen enää kaalia tarvita! :D Mutta joka tapauksessa maistui erittäin hyvälle ja tunnelma oli mitä mainioin. Me oltiin yhdessä meidän ystävä pariskunnan kanssa; miehet maistelivat juhlien nestemäistä tarjontaa ja me naiset juoruiltiin... Aivan mahtava ja rentouttava lauantai.. Taidanpa vierailla siellä pikaisesti tänäänkin ostamassa kaalin kotiinkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti