perjantai 19. lokakuuta 2012

Vihdoin viikonloppu edessä... :)

Ihanaa, että on perjantai.. viikonloppu edessä, eikä mitään erikoista tekemistä: Nautin täysin siemauksin levosta, kauniista ilmasta ja rennosta tunnelmasta! :) Aaah!

Takana on ensimmäinen työviikko tietoisena siitä, että masussa kasvaa pieni ihme... Oli jotenkin raskas ja pitkä viikko,mutta luultavimmin suurimmaksi osaksi tämän ärsyttävän flunssan takia. Muutenkin nyt, kun on tietoinen, että pitäisi vähän varoa, niin jotenkin kaikki tuntuu töissä niin vaikealta. Mutta hyvin on viikko selvitty, ei voi siis ollenkaan valittaa! :) 

Meillä oli tänään vielä koko päivän mittainen koulutus ja tylsää oli kuin konsanaan koulun penkillä. Mun piti koko päivän sinnitellä, että silmät pysyvät auki. Kirjoittelin muistilistaa siitä, mitä kaikkea pitää muista tehdä, kauppalistoja ja vaikka mitä...mutta aika ei vain tuntunut kuluvan mitenkään! Se on hyvä, että meillä ei töissä kukaan ymmärrä/pysty lukemaan suomea, joten ne muut luulivat mun hikkaroivan ja kirjoittelevan ahkerasti muistiinpanoja, vaikka tosi asiassa tein kaikkea muuta kuin kuuntelin! :D No eipä haittaa, saavat toiset olla siinä luulossa, että olin ahkera :) Hih... 

Raskaana ollessa tulee paremmin tietoiseksi siitä, kuinka paljon mekin päiväkodissa työskennellää tulevaisuuteen.. Tällä tarkoitan sitä, että suunnitelmia tehdään todella pitkälle aikavälille ja nyt jo pitää päättää monia asioita niin, että niiden päätösten kanssa pitää elää melkein kokonainen vuosi. Tälleen alkuraskaudesta tuo on kaikki todella haastavaa, kun ei vielä halua paljastaa olevansa raskaana. Täytyy vain olla niin normaalisti kuin voi ja vältellä kaikkia mahdollisia vastuita, joihin ei enää loppuvaiheessa pysty tai ei edes ole enää töissä... Esimerkiksi lomien suunnitteleminen on vaikeaa. Me joudutaan hyväksyttämään lomasuunnitelmamme koko ryhmässä ja nyt marraskuun aikana pitäisi tehdä ensi vuoden (koko vuoden lomasuunnitelma)... Jos tämä raskaus sujuu, kuten on toivottu, niin mähän olen jo äitiyslomalla toukokuun alkupuolesta eteenpäin... Saa nähdä, miten mä meidän lomasuunnittelupalaverin selviän! :D Tai sitten yritän lykätä sitä palaveria siihen, että voin jo kertoa töissä raskaudesta! ...Täytyy kattoa mitä keksin. Muutenkin on paljon asioita, joiden suunnitellussa pitäisi oikeastaan jo kertoa, mutta ei vain vielä pysty! Toivottavasti mun rakkaat työkaverini ymmärtävät salassapitoni! :) 

Tänään oli ensimmäistä kertaa tällä viikolla juoksemassa, kun flussa alkaa jo hellittämään. Oikeastaan tuntui ihan hyvältä. Huomaa vain, että pulssi nousee erittäin helposti korkeammalle kuin mitä normaalisti. Pulssin suhteen olenkin vähän epävarma. Olen lukenut niin monia variaatioita siitä, miten pulssiin pitäisi raskauden aikana suhtautua: Yhden mukaan 145 olisi ehdoton raja, jonka jälkeen lapsi ei saa enää tarpeeksi happea. Toisen mukaan pitää kuunnella kehoa, jos itselle tuntuu hyvältä, ei pulssilla ole niin suurta merkitystä. Tietysti ei pidä nostattaa pulssia vartavasten esimerkiksi intervalleilla korkealle. En oikein tiedä mitä uskoa! Jos jollain on parempaa infoa, olisin erittäin onnellinen kuulemaan! :D Joka tapauksessa 13.11 meinaan lääkäriltä kysästä, mitä hän asiasta on mieltä.... Siihen asti teen niin, kuin sen hetkinen näppituntuma sanoo ! :)

Nyt alan nauttimaan tästä perjantai illan rauhasta. Sohvalle, itseleivottujen pullien kanssa ja elokuva pyörimään... Nukahdan kuitenkin jo parin minuutin jälkeen, joten ei pidä niin paljoa panostaa elokuvan valintaan! 

Ihanaa perjantai iltaa ja viikonlopun alkua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti