sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

30+0

Niin se taas uudet numerot pyörähtävät tauluun, 30+0 eli 31. raskausviikko alkakoon! :) 7 viikkoa vielä ja sitten olisi lapsi jo täysiaikainen! Nyt odottaa jo aika kovasti, että vihdoinkin pääsee sen pienen näkemään ja sitä paijaamaan! M sanoo jo melkein joka viikko, että ei enää jaksa odottaa, että saisi pikkuisen syliin. Jotenkin hirmu suloista! Torstaina meillä onkin sitten lääkäriaika ja tiedossa on viimeinen iso ultra, jossa mittaillaan lapsen koko tarkemmin ja lasketaan laskettuaika uudelleen. Vihdoinkin pääsen taas näkemään pikkuisen ja toivottavasti kuulemaan, että kaikki on hyvin, niin kuin pitääkin! :)

Mulla olisi vielä 3 päivää töissä ja sitten se olisi tältä erää ohi. Nyt alkaa jo tosiaan olla aika haikea mieli. Jotenkin se työkavereiden "jättäminen" ja lasten hyvästely tuntuu hirmuisen vaikealta. Mulle työkaverit täällä ovat erittäin suuri henkireikä, kun muuten on suhteellisen vähän sosiaalisia kontakteja. Mulla on mukavia työkavereita, joiden kanssa voi töissä jakaa suruja ja iloja ja mikä tärkeintä on joku jolle puhua. Pelkään, että kun olen päivät pitkät pikkuisen kanssa kotona, niin tulee ikävä Suomeen, ystävien luokse ja tulee todella yksinäinen olo!... Mutta täytyy yrittää löytää joitain harrastuksia, joissa päästään naperon kanssa vähän ihmisten ilmoille! Jos vaikka sitten vielä yrittäis pitää vähän yhteyttä niihin läheisimpiin työkavereihin, voihan se vaikka olla, että kun en enää ole töissä, niin tulee tavattua privaatisti... Toivotaan! :D

Meillä on ollut täällä touhun täyteinen viikonloppu.
Perjantaina mulla oli vapaa päivä ja sen kunniaksi siivoilin ja järjestelin kotia... Vauvan pinnasänkykin tuli ja illalla piti sitten tietysti saada se vielä koottua. M raukka joutui pitkän työpäivän päätteeksi vielä kokoamaan sänkyä ja siirtelemään tavaroita, jotta sänky saatiin oikealle paikalle. :) Mutta lopputulos oli niin suloinen, että kyllä kannatti! 
Lauantaipäivä meni shoppailessa: Ensin mentiin käymään tosi isossa lastenvaate/ -tarvike kirpparilla. Se oli oikeasti todella iso ja mahtavan hyvin organisoitu. Se pidettiin sellaisessa isossa kogressihallissa ja tarjonta oli erittäin, erittäin laajaa. Saatiinkin 32 € taas paljon vaatteita ja 2 makuupussia. Mä haluan nukuttaa lapsen ilman peittoa ja tyynyä, sellaisessa makuupussissa, turvallisuuden ja mukavuuden vuoksi. 

Sen kirpparin jälkeen mä olin taas ihan täpinöissäni ja halusin saada vielä enemmän valmisteluja tehdyksi, joten suuntasimme kohti Ikeaa. Ikeasta tarttui mukaa yksi hyllykkö pikkuisen huoneesen, kylpyamme, pyyhkeitä, kuvakehyksiä, mattoja, koreja ym. pientä sälää vauvan huoneeseen. Ja tietystihän kaikki piti myös saada laittaa jossain määrin paikoilleen. Oikeille paikoille niitä ei vielä voi laittaa, sillä se hoitopöytä ei ole vielä saapunut, mutta pääasia on, että se huone näyttää edes vähän jo lapsen huoneelta. 

Kirppari ja Ikea eivät lauantaille vielä riittäneet, vaan mun piti vielä päästä ostamaan vihreä maali pikkuisen huoneeseen, josta maalaamme bordiraidan lapsen huoneeseen, ja parvekkeelle piti saada uudet kesäkukat! Tämä oli pakko saada kaikki tehtyä. Eikä se sitten vielä siihen päättynyt, vaan taas raukka M joutui kokoamaan kalusteita... Meillähän oli se hyllykkö pikkuisen huoneeseen ja senhän mä tietysti halusin saada heti koottua! :) Illalla maattiinkin sitten molemmat puolikuolleena sohvalla ja puhalleltiin "rauhallisen" lauantain kunniaksi! 

Sunnuntain "lepopäivä" ei meillä kovinkaan levollinen ollut... Mulla on siis mitä suuremmissa määrin se "pesänrakennus- vaihe" valloillaan ja M joutuu siitä kärsimään. Heti aamupalan jälkeen alkoi meillä suuret järjestely- ja siivoustalkoot! Halusin saada parvekkeelle kukat istutettua, parvekkeen siivottua (tarkoittaen lattia laattojen irroitusta, luutuamista, harjausta ja laattojen uudelleen paikoilleen asettamista. :) Ikkunat piti saada pestyä,   oli tiedossa myös vauvan huoneen uudelleen järjestämistä ja kellarin siivousta,+tietysti joka viikkoinen normi siivous; pölyjen pyyhkimisineen ja imurointeineen! Siinä sitä vierähtikin tovi, jos toinenkin. M totesi moneen kertaan, että eihän tästä tule ikinä loppua ja ulkona paistaisi ihanasti aurinko.. (totta tänään on ollut yli 20 astetta lämmintä ja aurinkoista!!) Mutta mulla oli pakottava  tarve saada juttuja hoidettua! 

Nyt ne on sitten kaikki tehty! Parveke näyttää taas siltä, että kesä saa tulla, ikkunoista näkee ulos ja pikkuisen huone näyttää hyvältä (vaikkakin on vielä todella keskeneräinen, mutta täytyyhän sitä jotain jättää äitiysloman puhteiksikin!) Kaiken siivoilun jälkeen meille kuitenkin jäi vielä vähän aikaa nauttia puhtaalla parvekkeellamme ihanan lämpimästä kevät auringosta! 
Näillä eväillä uutta, viimeistä työviikkoa kohden, joka huipentuu loistavien ihmisten vierailuun viikon lopulla! :) Kaikin puolin mielenkiintoinen ja mieleenpainuva viikko siis tiedossa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti