torstai 18. huhtikuuta 2013

Terveisiä lääkäristä...

Se oli sitten taas kauan odotettu lääkärintarkastus! Huomaa, että miten tullaan lähemmäs synnytystä, niin muuttuvat lääkärin antamat tiedot huomattavasti mielenkiintoisemmiksi ja tarkemmiksi. Verenpaineet olivat pysyneet samassa, missä koko raskauden ajan eli 120/80 ja paino noussut taas 2,3 kg... No eipä sitä parane surra, täytynee sitten vain synnytyksen jälkeen ottaa itseä kunnolla niskasta kiinni, jotta saan lukemat taas siedettäviksi!

Sitten olikin itse lääkäri vuoro tarkastella, että miltä siellä alakerrassa näyttää. Synnytyskanava oli lyhentynyt, josta lääkäri heitti arvion, että pikkuinen tulisi mahdollisesti jo aikaisemmin ulos. Tällä hetkellä mitään suurta vaaraa ei vielä ole, mutta seuraavat viikot pitäisi ottaa vähän rauhallisemmin... eli enemmän vaakatasoa ja vähemmän siivousta sekä muuta touhotusta. Tarkoituksena olisi saada pidettyä pikkuista vielä vähintään ne 6 viikkoa sisällä, jotta saataisiin täysiaikainen vauveli. Sitten tulikin ultrauksen vuoro, jonka jälkeen lääkäri ei enää ollutkaan niin huolestunut siitä, että pikkuinen tulisi mahdollisesti aikaisemmin ulos.

Tiedossa on siis iso vauveli, joka oli oikeassa synnytysasenossa, pääalaspäin. Lääkärin arvion mukaan pikkuinen ei sieltä enää kääntymään pääsisi, tämä uutinen ilahdutti kovasti mieltäni! Sitten lääkäri mittaili päätä ja mä näin jo siitä tietokoneen kuvaruudulta, että voi ei....Noi viikot eivät kyllä ole niitä, joilla me ollaan... Sitten lääkäri totesi, että kaunis pyöreä pää ja suhteellisen suuri sellainen. Ei siis mitään syytä huoleen, käyrillä mennään, mutta siellä keskivertoa suuremmilla luvuilla! (VOI EI, MIKÄ SYNNYTYS SIELTÄ MAHTAAKAAN TULLA!!!) Sitten mittailtiin vauvan masun mittoja ja se oli päivälleen meidän viikkoja vastaavan kokoinen. Jalkojen pituudesta lääkäri taas totesi, että ei tule pientä vauvaa! Koon mukaan pikkuinen tulee siis enemmän äitiinsä kuin isäänsä! :)  Painoa vauvalla oli tällä hetkellä 1700g ja syntymäpainoarvioksi lääkäri heitti yli 4000g! Että sillä tavalla! :D 

Nyt sitten ultraillaan hieman useammin vielä lopussakin ja katsellaan, että millä vauhdilla vauveli kasvaa. Lääkäri heitti jo ilmoillekin, että jos näyttää siltä, että vauva kasvaa vaudilla ja on ison kokoinen, niin synnytys mahdollisesti käynnistettäisiin jo aikaisemmin... Mutta se kaikki jää nyt nähtäväksi. Mä yritän pidellä täällä rauhallista tempoa, jotta vauveli saisi vielä muutaman viikon rauhassa kasvaa ja kehittyä. Heti, kun lääkäri antaa luvan, että lapsi saa tulla ulos, niin sitten alkaa todellinen touhotus; portaita, kuumia suihkuja, vaaka mamboa (joka on tällä hetkellä taas kiellettyä) ja kaikkia muita konsteja, joilla synnytyksen voisi mahdollisesti saada käynnistymään! 

Sitten vielä sain piikin persuksiin sen veriryhmäni takia. Mulla on siis negatiivinen resusfaktor, joten saan niitä piikkejä ettei mun elimistö ala rakentamaan vasta-ainetta vauvelia vastaan... Tai jotain sinnepäin-..en nyt ihan tarkkaan muista miten se meni, mutta erityisen mukavan tuntuinen ei piikki tänäänkään ollut (tämä oli siis jo toinen piikki)! 

Näillä siis mennään eteenpäin. Seuraava lääkärin tarkastus on 2 viikon päästä, silloin tarkastellaan uudelleen, että millä mallilla on se kohdunkaula ja vauvelin koko! 

Että tällaisia uutisia tällä kertaa! :D Nyt odotan jo innoissani, sillä erittäin rakas ystäväni tulee poikaystävänsä kanssa meille pariksi yöksi! :) Vielä pari tuntia ja sitten laskeutuukin jo kone ja pääsen heitä lentokentältä hakemaan! :D Loistavaa! :D


1 kommentti: